PROJECTEN

Actueel

In 2021 speelde Lourens in de locatievoorstelling Kiem van theaterfestival Karavaan, was hij maker bij de Peergroup in de voorstelling De Bom, te zien in Flikken Rotterdam en in de schoolvoorstelling Jonges van Tryater. Daarnaast produceerde hij voor Akkers en Velden naast False Flag een tweede voorstelling Angry Alan.


In 2022 is Lourens te zien in Under Wetter en Romte, beide locatievoorstellingen van Tryater. Ook zal Angry Alan een reprise tournee krijgen. Voor de exacte data kunt u de website van Akkers en Velden in de gaten houden: www.akkersenvelden.nl.

01


02PIONIER

Pionier

De zoektocht van een hedendaagse boer naar een duurzame wijze van landbouw. In zijn verbeelding gaat hij in gesprek met pioniers uit het verleden als Grutte Pier, Menno Simons en Jan Timmer.

03ANGRY ALAN

ANGRY ALAN

Een scherpe satire over een man in crisis

Angry Alan, dé theaterhit uit London komt naar Nederland!
Voor het eerst in Nederland te zien: de internationaal geprezen voorstelling in een splinternieuwe Nederlandse en Friese versie! Beleef de scherpe en komische satire over ‘de boze witte man’ die houvast zoekt in een veranderende wereld.


04FLIKKEN ROTTERDAM

De BOM

05De Bom focust op persoonlijke verhalen van ooggetuigen van de Koude Oorlog in Havelte-Drenthe. Deze verhalen werden verteld rond de Site, de plek waar de kernkoppen lagen opgeslagen en werden bewaakt.Tijdens deze tocht krijgt het publiek vijf scènes te zien die gemaakt waren door o.a. Lourens van den Akker en Willem Voogd.

KIEM

06Kiem is een boerendrama dat  in het weidse vlakke land van de Schermer afspeelt. Een intiem en persoonlijk verhaal over de maakbaarheid van het leven.

In Brandstof gaan vijf personages met theater, muziek en performance op zoek naar dat waardoor zij weer zelf achter het stuur van hun leven komen te zitten. 
Een persoonlijke expeditie en  zintuiglijk avontuur met de auto  door een leegstaande drukkerij. Een route die je onderweg laat grinniken, die ontroert, die jeukt en die verrast.

07BRANDSTOF

FALSE FLAG

08In False Flags onderzoekt Akkers en Velden hoe angst en onzekerheid kan leiden tot geloof in alternatieve feiten en de gevaren die daaruit kunnen voortvloeien.

WAT JO WOLLE

09