acteur

Lourens van den Akker

curriculum vitae

Lourens van den Akker studeerde in 2011 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Na zijn studie verbond hij zich aan het Friese theatergezelschap Tryater en is hij in vele Friese producties te zien geweest. Zo speelde hij in 2018 mee in de theaterhit de Stormruiter, nam hij in 2019 de hoofdrol voor zijn rekening in Karlsson van het Dak (Tryater) en was hij onderdeel van de Oerol-hit Part-time Paradise (Tryater). Als medeoprichter van collectief Akkers en Velden creĆ«ert en produceert hij regelmatig eigen voorstellingen. Naast zijn werk in het theater is hij in meerdere televisie- en filmproducties te zien geweest.


In 2020 en 2021 speelde hij o.a in de eerste 'Corona-proof' voorstelling Brandstof en in de locatievoorstelling Kiem, (beide producties van theaterfestival Karavaan) en was hij maker bij de Peergroup in de voorstelling De Bom.


Momenteel is Lourens te zien in Flikken Rotterdam, de voorstelling Jonges (Tryater)en produceert hij naast False Flag een tweede voorstelling Angry Alan voor Akkers en Velden.